Μία ομάδα Ρώσων επιθεωρητών θα πραγματοποιήσει μία πτήση παρατήρησης στον τουρκικό εναέριο χώρο, μέσα στην εβδομάδα αυτή, στο πλαίσιο της συμφωνίας «Open Skies Treaty», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση Ρώσου αξιωματούχου.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με ένα αεροσκάφος An-30B, σύμφωνα με τον Σεργκέι Ρίζκοφ, που είναι υπεύθυνος του Κέντρου Μείωσης του Πυρηνικού Ρίσκου στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Ο Ρίζκοφ τόνισε ότι η πτήση θα πραγματοποιηθεί επί συμφωνημένου σχεδίου πτήσης, ενώ στο αεροσκάφος θα βρίσκονται και Τούρκοι ειδικοί που θα επιβλέπουν την τήρηση των συμφωνηθέντων, καθώς και τη λειτουργία των συστημάτων που διαθέτει το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την αναφερόμενη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτήση εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου κατά τα προβλεπόμενα στη συμφωνία που έχει υπογραφεί από 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, αλλά και τα περισσότερα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Η συμφωνία υπεγράφη το 1992 και εφαρμόζεται από το 2002.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης