Ο επίσημος εκπρόσωπος των Ταλιμπάν διέψευσε ότι έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα προερχόμενο από τον νέο ηγέτη της οργάνωσης, τονίζοντας ότι η φωνή που ακούγεται να δηλώνει ότι δεν θα αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αφγανιστάν δεν είναι του Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα.

Δύο διοικητές των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έδωσαν το ηχητικό μήνυμα σε δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένας από τους διοικητές υποστήριξε ότι έλαβε το μήνυμα απευθείας από τον Ζαμπιμπουλάχ Μουτζάχιντ, επίσημο εκπρόσωπο των Αφγανών Ταλιμπάν, ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι νέος ηγέτης της οργάνωσης, μετά τον θάνατο του μουλά Αχτάρ Μανσούρ, αναλαμβάνει ο Χ. Αχουντζάντα.

Ο Ζ. Μουτζάχιντ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε από τον επίσημο λογαριασμό του, διέψευσε ότι το ηχογραφημένο μήνυμα προέρχεται από αυτόν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Reuters, ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι οι Ταλιμπάν θα αρχίσουν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιος έδωσε το ηχητικό μήνυμα στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης