Το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλων όγκων απορριμμάτων στη Ρώμη είναι τόσο μεγάλο και επιτακτικό, που αναδεικνύεται στο «υπ’ αριθ. ένα» ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης. Βλέποντας πως η λύση του δεν είναι ορατή, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον, οι Ρωμαίοι αποφάσισαν να «διασκεδάσουν» την απελπισία τους, οργανώνοντας στο Facebook μία σελίδα, εν είδει διαγωνισμού, για το «Πιο όμορφο σκουπίδι» (La monnezza piu’ bella).

Σε αυτόν τον άτυπο διαγωνισμό, που αφιερώνεται στην έκτακτη ανάγκη που έχει προκύψει με τα συσσωρευμένα απορρίμματα, καλούνται οι κάτοικοι της Ρώμης να «αποστείλουν την πιο ενδεικτική εικόνα, με την καλύτερη σύνθεση, είτε στην ρεαλιστική της απόδοση, είτε στη γραφική της επεξεργασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας», τονίζουν στη διαφήμιση της πρωτοβουλίας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι διοργανωτές της. «Οι πιο ωραίες φωτογραφίες θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση, όπου θα παρίσταται μία κριτική επιτροπή που θα ψηφίσει για την καλύτερη φωτογραφία των σκουπιδιών στη Ρώμη. Καλέστε τους φίλους σας να δηλώσουν «μου αρέσει» στη φωτογραφία αυτή, γιατί έτσι θα βοηθήσετε τους κριτές να εντοπίσουν τη φωτογραφία που προτιμούν οι πολίτες. Μαζί με τη φωτογραφία θα πρέπει να προστίθεται και ο δρόμος και η ημερομηνία λήψης της», τονίζεται στην ανακοίνωση του διαγωνισμού.

«Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από τη διακωμώδηση του προβλήματος —όπως έλεγε και ο Χέγκελ «εάν η τέχνη δεν μπορεί να ξορκίσει το κακό, τουλάχιστον προσφέρει παρηγόρια- οι Ρωμαίοι ευελπιστούν πως θα αγγίξουν μία ευαίσθητη χορδή της δημαρχίας, που την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενη θα φροντίσει να σκύψει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μεγάλο τούτο άχθος στην καθημερινότητα των πολιτών της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης