Η Ουκρανία κατέγραψε τον πρώτο θάνατο από τον κορωνοϊό και θα απαγορευθεί για δύο εβδομάδες η είσοδος ξένων υπηκόων στο έδαφός της ώστε να περιοριστεί η διάδοση της νόσου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στη διάρκεια τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Νεκρή από τον Covid-19 είναι μια 71χρονη γυναίκα στην περιφέρεια Ζίτομιρ, η οποία είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Πολωνία. Η Ουκρανία έχει άλλα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«H Ουκρανία θα κλείσει σε 48 ώρες τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορα για τους ξένους πολίτες σε 48 ώρες. Το υπουργείο Εξωτερικών θα ενημερώσει όλους τους οργανισμούς, όλες τις χώρες για το ότι η Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορά της για τους ξένους πολίτες για διάστημα δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Ντανίλοφ.

Τη ίδια στιγμή συμβούλεψε τους Ουκρανούς να περιορίσουν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ είπε ότι όσοι Ουκρανοί βρίσκονται στο εξωτερικό μπορούν να επιστρέψουν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι όσοι έμειναν σε χώρες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό θα πρέπει να περάσουν από τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ουκρανία έχει επιβληθεί καραντίνα μέχρι τις 3 Απριλίου. Έχουν κλείσει όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι κινηματογράφοι, τα κέντρα διασκέδασης, ενώ απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης