Την πρωτόγνωρη πραγματικότητα των ημερών στο Λος Άντζελες περιγράφει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Σταύρος Βασιλειάδης, ο οποίος μετακόμισε στην επονομαζόμενη και «Πόλη των Αγγέλων» ύστερα από έξι χρόνια στη Νέα Υόρκη.

«Δεν θα πίστευα ποτέ πως θα ζω αυτό που ζω από την περασμένη Παρασκευή στο Λος Άντζελες. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να επιστρέψω σπίτι μου από χθες, που χρειάστηκε να πάω στην εργασία μου. Έφυγα άρον άρον από τη δουλειά μου. Χρειάστηκε να βρεθώ σε σπίτι φιλικό για να αποφύγω την κατάσταση στους δρόμους» λέει ο κ. Βασιλειάδης, στέλεχος πολυεθνικής, περιγράφοντας την κατάσταση και εξηγώντας πως ακόμα και κεντρικά σημεία της πολυπληθούς πόλης είναι απροσπέλαστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατοικώ σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, στο Χόλιγουντ, και είναι αδύνατο να βρεθεί τις τελευταίες ώρες ακόμα κι εκεί κανείς. Δεν μπορούσα να πάω στο διαμέρισμά μου, αφού είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί από τους διαδηλωτές και την αστυνομία» αναφέρει ο κ. Βασιλειάδης, σημειώνοντας πως δεν επιτράπηκε η κυκλοφορία για πολλές ώρες στους πολίτες μετά τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει σε πόλεις των ΗΠΑ.

«Στις τέσσερις πρέπει να μπούμε όλοι στα σπίτια μας μέχρι το επόμενο πρωί» εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης, περιγράφοντας το γενικότερο κλίμα στις ΗΠΑ. «Όταν βγαίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και σε αποκαλεί (σ.σ. εάν διαδηλώνεις) “τρομοκράτη”, καθώς ο νόμος εδώ στην Αμερική λέει πως όταν κάποιος είναι τρομοκράτης πρέπει να περιοριστεί από οποιαδήποτε ένοπλη δύναμη-τρόπο, αυτό σημαίνει ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή οποιοσδήποτε πρακτικά ακόμη και να σε πυροβολήσει γιατί σε θεώρησε τρομοκράτη» διευκρινίζει και προσθέτει πως το Λος Άντζελες μόλις τα τελευταία 24ωρα «είχε αρχίσει να λειτουργεί με λιγότερα μέτρα λόγω της Covid-19».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης