Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή τον εντοπισμό του πρώτου περιστατικού της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2 που οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα· το πρόσωπο που μολύνθηκε είναι μαθητής, που δεν ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει κατά τεκμήριο ότι η παραλλαγή αυτή πλέον κυκλοφορεί στον πληθυσμό της χώρας.

Το περιστατικό, που επιβεβαιώθηκε στο Σίδνεϊ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, εντοπίστηκε παρά την απαγόρευση στους αλλοδαπούς να εισέρχονται στην αυστραλιανή επικράτεια και άλλους περιορισμούς στις πτήσεις από το νότιο τμήμα της Αφρικής, όπου ταυτοποιήθηκε η νέα παραλλαγή στα τέλη Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μαθητής που μολύνθηκε από τον Όμικρον δεν είχε ταξιδέψει «στο εξωτερικό» και δεν έχει «καμία σχέση με ανθρώπους που ταξίδεψαν στο εξωτερικό», τόνισε το υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, διευκρινίζοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών του βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί άλλα εννέα περιστατικά της Όμικρον. Όλα τα πρόσωπα που μολύνθηκαν είναι ταξιδιώτες που γύρισαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Το χριστιανικό σχολείο Regents Park, στο δυτικό Σίδνεϊ, όπου φοιτά ο μαθητής, ανακοίνωσε πως κλείνει. Η οικογένεια του παιδιού έχει τεθεί σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία καταγράφει το τρέχον διάστημα περίπου 2.000 περιστατικά του SARS-CoV-2 την ημέρα. Αλλά, με το ποσοστό των πολιτών άνω των 16 ετών που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως στο 87%, οι αρχές εκφράζουν την αυτοπεποίθηση για την πορεία του αγώνα εναντίον της πανδημίας και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται το τρέχον διάστημα στα νοσοκομεία είναι χαμηλός. Η χώρα έχει καταγράψει 2.021 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 212.000 περιστατικών του SARS-CoV-2, αριθμούς μάλλον χαμηλούς σε σύγκριση με άλλα κράτη ανάλογου επιπέδου οικονομικής ανάπτυξης και πληθυσμού.

Η Βόρεια Περιοχή, όπου ζουν οι περισσότεροι αυτόχθονες της Αυστραλίας, ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της COVID-19. Επρόκειτο για 70χρονη αυτόχθονη.

Η Όμικρον έχει χαρακτηριστεί «ανησυχητική παραλλαγή» του νέου κορωνοϊού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιστημονικές έρευνες για να εξακριβωθεί κατά πόσον είναι πιο μολυσματική και πιο ανθεκτική στα εμβόλια κατά της COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης