Οι Αρχές του Ουζμπεκιστάν κάνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού μετά την επιβεβαίωση του πρώτου περιστατικού της μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας στην Τασκένδη.

Αλλοδαπός που έφθασε στην επικράτεια της χώρας την Παρασκευή διαγνώστηκε πως είναι φορέας της Όμικρον, διευκρίνισε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε πως από τη 15η Ιανουαρίου, οι ξένοι επισκέπτες της χώρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με μοριακή εξέταση (τεστ PCR) για τον νέο κορωνοϊό, με αρνητικό αποτέλεσμα, που θα πρέπει να έχει γίνει όχι περισσότερες από 48 ώρες πριν από την άφιξή τους, για να τους επιτρέπεται η είσοδος. Εάν δεν προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, θα υποβάλλονται σε εξετάσεις στα σημεία εισόδου (αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και συνοριακά φυλάκια), πρόσθεσε.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην πρώην σοβιετική δημοκρατία των 35 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 1.494 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 200.341 περιστατικών του SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης