Ένας άνδρας που επέστρεψε από την Κίνα και εμφανίζει τα συμπτώματα ενός μυστηριώδους νέου κοροναϊού – συγγενή αυτού που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Σύνδρομο του Αναπνευστικού (ΣΟΑΣ) – που πλέον έχει επιβεβαιωθεί ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο τέθηκε σε απομόνωση κατ’ οίκον στην Αυστραλία, μετέδωσε σήμερα το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο άνδρας αυτός, το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Βουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών και όπου πιστεύεται πως άρχισε η αλυσίδα μετάδοσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κοροναϊός έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, στη Βουχάν, ενώ τα κρούσματά του ξεπερνούν τα 200. Αρκετοί ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Ο ασθενής βρίσκεται στο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν (βορειοανατολικά) με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού και οι υγειονομικές αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δείξουν αν πράγματι έχει μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Ο νέος ιός έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κίνα αλλά και διεθνώς, καθώς θυμίζει το ξέσπασμα της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου από το 2002 έως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους, ανάμεσά τους 349 στην ηπειρωτική Κίνα και 299 στο Χονγκ Κονγκ, κατά δεδομένα του ΠΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης