Το Ιράκ κατέγραψε σήμερα μόνο πέντε θανάτους που οφείλονται στον νέο κορωνοϊό, αλλά κανέναν στο Κουρδιστάν που έχει πέντε εκατομμύρια κατοίκους, ούτε στη Βαγδάτη που έχει τον διπλάσιο πληθυσμό, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων μειώθηκε δραστικά.

Συνολικά, σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Υγείας, από την εμφάνιση του Covid-19 στο Ιράκ τον Φεβρουάριο του 2020, 603.739 άνθρωποι έχουν μολυνθεί, από τους οποίους οι 12.906 έχασαν τη ζωή τους και 558.777 θεραπεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 810 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοίό και πέντε πέθαναν από τη νόσο Covid-19 στις νότιες επαρχίες της χώρας.

Στην κορύφωση της επιδημίας, σχεδόν 4.000 νέα κρούσματα ανιχνεύονταν καθημερινά και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να πλησίαζε τους 100 πριν ακόμη από μερικούς μήνες, καθιστώντας το Ιράκ μια από τις πλέον πληγείσες χώρες.

Ο αριθμός των θυμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο υποτιμάται γενικά. Βασίζεται στους ημερήσιους απολογισμούς των εθνικών υγειονομικών αρχών, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι επαναξιολογήσεις που στηρίζονται σε στατιστικές βάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ιράκ, οι επίσημοι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν ούτε τους ασθενείς που, φοβούμενοι την κακή κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων και την έλλειψη κατάρτισης του ιατρικού προσωπικού, προτιμούν να μείνουν στο σπίτι τους για νοσηλεία χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ και χωρίς να ενημερώνουν τις αρχές για την κατάσταση της υγείας τους.

Το Ιράκ θα αγοράσει εμβόλια από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, σύμφωνα με τις αρχές, αλλά επί του παρόντος δεν έχει ανακοινωθεί καμία εκστρατεία εμβολιασμού.

Με πληροφορίες από AFP, AΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης