«Η ανάπτυξη και η στήριξη των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση» τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στην τελετή κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκης «Στέλιος Ιωάννου», στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι με την αποπεράτωσή του το Κέντρο Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκης θα αποτελέσει σταθμό στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου. «Θα αποτελέσει πολύ σημαντικό πυρήνα για την ανάπτυξη της κοινωνίας της γνώσης στην πατρίδα μας, αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο για τη χώρα μας» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι προωθείται η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχουν ήδη εγκριθεί, είπε, από το Υπουργικό Συμβούλιο οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο νόμο του Πανεπιστημίου Κύπρου που απαιτούνται για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, η οποία αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους φοιτητές το 2013.

Ο κ. Χριστόφιας μίλησε και για το θέμα της ανεργίας: «Η αντιμετώπιση της ανεργίας και των συνεπειών της αποτελεί την πρώτιστη κοινωνική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας».

Επίσης, αναφέρθηκε και στους ακαδημαϊκούς, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ενεργοί πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν ή ταλανίζουν την κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε ακαδημαϊκούς με άποψη και παρέμβαση, έστω και εάν αυτή η άποψη θα είναι επικριτική για εμάς» κατέληξε.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης