Το περιοδικό TIME «έστεψε» Πρόσωπο της Χρονιάς για εφέτος τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τίτλος που του αποδίδεται είναι «Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος των διαιρεμένων πολιτειών», ως ένα λογοπαίγνιο-πολιτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του ΑτλαντικούΟ Τραμπ κέρδισε τις εντυπώσεις, όπως άλλωστε και οι… προκάτοχοί του, μεταξύ των οποίων ο Βλαντίμιρ Πούτιν ή ο Έντουαρτ Σνόουντεν. Το περιοδικό επέλεξε τον Τραμπ ως το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τίτλος που του αποδίδεται είναι «Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρόεδρος των διαιρεμένων πολιτειών», ως ένα λογοπαίγνιο-πολιτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο αμφιλεγόμενος -ως προσωπικότητα- δισεκατομμυριούχος «πάτησε» πάνω στην απελπισία του καθημερινού πολίτη και πέτυχε τη νίκη σε μία εκλογική μάχη που ήταν σοκαριστική και κτηνώδης, σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Παρά το γεγονός πάντως ότι προέβη πολλές φορές σε βεβιασμένες και αμφιλεγόμενες δηλώσεις, ο Τραμπ κατάφερε να υπερισχύσει έναντι της Χίλαρι Κλίντον, μιας πολιτικού «καριερίστας» με εμπειρία πολλών ετών, προσθέτουν. «Είτε τον λατρεύουμε είτε τον μισούμε το 2016 ήταν η χρονιά του Τραμπ» καταλήγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιοδικό «TIME» είχε δώσει στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα ονόματα των 11 επικρατέστερων για τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς». Στη λίστα βρίσκονταν η Χίλαρι Κλίντον (πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ και υποψήφια με τους Δημοκρατικούς στις εκλογές του Νοεμβρίου), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (πρόεδρος της Τουρκίας), ο Ναρέντρα Μόντι (πρωθυπουργός της Ινδίας), ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ (ιδρυτής του Facebook), οι Ρώσοι επιστήμονες του CRISPR, η τραγουδίστρια Beyoncé Knowles και η αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης