Στο Στρασβούργο συναντώνται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπου θα έχουν άτυπες κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες, με θέμα την προσφυγική κρίση και το Brexit.

Θα ακολουθήσει δείπνο σε εστιατόριο της πρωτεύουσας της Αλσατίας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Κατά την άφιξή τους δεν έκαναν δηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 18ης και 19ης Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

«Αποφασισμένοι να υπερασπισθούν τη ζώνη Σένγκεν», όπως δήλωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν λύσεις για τα θέματα της σύστασης των hot spots, των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων, της επαναπροώθησης των ατόμων που δεν δικαιούνται ασύλου, των ελέγχων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και της κατανομής των προσφύγων.

Για το ζήτημα του βρετανικού δημοψηφίσματος, Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν. «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον Ολάντ και τη Μέρκελ», έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω παραχωρήσεων προς τη Βρετανία, καθώς και της αποδοχής νέων αιτημάτων μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης