Ο Julian Assange αναμένεται να κάνει την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την απόφαση του Ισημερινού να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο.

Εν μέσω έντονων πιέσεων της Βρετανίας, ο πρόεδρος της χώρας, Rafael Correa, αποφάσισε να προσφέρει στον ιδρυτή των «Wikileaks», το απαραίτητο νομικό πλαίσιο ασφάλειας, προκειμένου να μην εκδοθεί στη Σουηδία όπου καταζητείται για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Σε νεώτερη δήλωσή του κάλεσε τον Julian Assange να συνεργαστεί με τις Αρχές της Σουηδίας, εφόσον δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα εκδοθεί στις Η.Π.Α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα κάνει δηλώσεις, με δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι πιθανό να μιλήσει από κάποιο παράθυρο της πρεσβείας, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Διαβάστε επίσης:
Το Λονδίνο δεν θα παράσχει στον Ασάνζ ασφαλή έξοδο- Συλλήψεις διαδηλωτών που τον στηρίζουν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012, 20:48

Η συνέντευξη Τύπου του Πατίνιο για το άσυλο στον Ασάνζ- Οι αντιδράσεις ΗΠΑ- Σουηδίας- Βρετανίας, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012, 17:10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης