Σχεδόν 500 άνθρωποι προσήχθησαν προληπτικά την Κυριακή στις Βρυξέλλες προκειμένου οι Αρχές να αποτρέψουν τη διεξαγωγή δύο απαγορευμένων διαδηλώσεων κατά των μέτρων εναντίον της πανδημίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας.

«488 άνθρωποι προσήχθησαν», κυρίως έξω από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βελγικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου. Οι Αρχές άρχισαν να τους αφήνουν ελεύθερους γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πλατεία, που βρίσκεται μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, όπου η κινητοποίηση ήταν «η μαζικότερη», χρειάστηκε να εκκενωθεί, συμπλήρωσε ο αξιωματικός. Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο ήταν «οπαδοί πέντε ή έξι βελγικών ποδοσφαιρικών ομάδων».

Εκτός του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, οι διαδηλωτές προσκλήθηκαν, μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρωθούν στο Atomium, ένα εμβληματικό μνημείο της πόλης, όπου έδωσαν το “παρών” μερικές δεκάδες άνθρωποι.

Η βελγική αστυνομία δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες αντικειμένων που κατάσχεσε από ορισμένους προσαχθέντες: μαχαίρια, κροτίδες, βεγγαλικά κ.α. «Δεν ήταν αντικείμενα για μια ειρηνική συγκέντρωση», σχολίασε σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχε εκδοθεί καμία άδεια για την πραγματοποίηση μιας διαδήλωσης σήμερα», τονίζει η αστυνομία στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης