Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα σήμερα σε βάρος του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο, του Σερίφ Σεκάτ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την υπηρεσία που χειρίζεται τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για δολοφονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριές σωματικές βλάβες, είπε ένας εκπρόσωπός της, ο Μάρκους Σμιτ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα Tagesspiegel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος εξήγησε ότι την ουσιαστική ευθύνη για τις έρευνες φέρουν οι γαλλικές αρχές και ότι οι αντίστοιχες γερμανικές κάνουν παράλληλη έρευνα επειδή Γερμανοί πολίτες βρίσκονταν στο Στρασβούργο την ώρα της επίθεσης. Να σημειωθεί πάντως ότι κανείς Γερμανός δεν τραυματίστηκε.

Ο 29χρονος Γάλλος φέρεται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 13 το βράδυ της Τρίτης στο ιστορικό κέντρο του Στρασβούργου, σε απόσταση λίγων μέτρων από την περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Ο Σεκάτ τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας και παραμένει ασύλληπτος. Έρευνες για τον εντοπισμό του είναι σε εξέλιξη όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία, για την περίπτωση που έχει καταφέρει να περάσει τα σύνορα παρά τους εντατικούς ελέγχους.

Ο Σεκάτ δεν είναι άγνωστος στη Γερμανία: είχε καταδικαστεί στη χώρα αυτή για διαρρήξεις και εξέτισε ποινή περίπου ενός έτους σε γερμανική φυλακή, προτού εκδοθεί πίσω στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσηςΣε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στο Στρασβούργο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης