Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι, ότι η κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια που ελέγχεται από την Ρωσία προκαλεί ανησυχία

Κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στην Αγία Πετρούπολη, η οποία μεταδόθηκε από την ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν είπε στον Γκρόσι ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο και μπορεί να συζητήσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι υπήρξε «υπερβολική, επικίνδυνη πολιτικοποίηση» όλων όσων έχουν σχέση με την πυρηνική δραστηριότητα.

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος της Ευρώπης, αποτέλεσε βασικό σημείο ανάφλεξης στη σχεδόν οκτάμηνη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πυρηνικός σταθμός που καταλήφθηκε από τον ρωσικό στρατό στις αρχές Μαρτίου, παραμένει κοντά στις γραμμές του μετώπου και έχει επανειλημμένα δεχθεί βομβαρδισμούς, απο τους οποίους έχει υποστεί μέχρι στιγμής μικρές ζημιές, αλλά εγείρονται εξαιτίας τους φόβοι για πυρηνική καταστροφή. Τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για τους βομβαρδισμούς των εγκαταστάσεων του σταθμού. Ο Ραφαέλ Γκρόσι είχε ηγηθεί τον Αύγουστο αποστολής του ΙΑΕΑ στον σταθμό της Ζαπορίζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης