Μία πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας έθεσε ζήτημα στρατιωτικού πραξικοπήματος για την απομάκρυνση του Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Σύμφωνα με τους Washington Times, η Rosa Brooks σε άρθρο της στο Foreign Policy, υποστηρίζει δημοσίως ότι μία στρατιωτική επέμβαση κατά της κυβέρνησης Τραμπ, ίσως να είναι η μόνο επιλογή για να εκδιωχθεί από την εξουσία ένας από τους διχαστικούς προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρώτη εβδομάδα διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ το κατέστησε απολύτως σαφές: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο όλοι φοβούνταν» γράφει η κα. Brooks. «Μία πιθανότητα είναι αυτή που μέχρι πρότινος θα χαρακτήριζα ως αδιανόητη να συμβεί στις ΗΠΑ: Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μία άρνηση από τους στρατιωτικούς ηγέτες να υπακούσουν σε συγκεκριμένες εντολές».

Όπως γράφει, για πρώτη φορά στην καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων τριών ετών ως ανώτατη σύμβουλος του πολιτικού επικεφαλής του Πενταγώνου από το 2009 μέχρι το 2011, «μπορώ να φανταστώ ως πιθανό ένα σενάριο, στο οποίο ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μπορεί απλά να πουν στον πρόεδρο “Όχι κύριε. Δεν το κάνουμε αυτό”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης