Σχέδια βομβιστικών επιθέσεων στη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η FSB κατάφερε να εντοπίσει και να κατασχέσει μεγάλες ποσότητες οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων φορητών πυραύλων εδάφου-αέρους, στη διάρκεια επιχείρησης στην αποσχισθείσα γεωργιανή επαρχία της Αμπχαζίας. «Η FSB της Ρωσίας ανακάλυψε ότι τρομοκράτες είχαν σχεδιάσει να μεταφέρουν όπλα μεταξύ του 2012 και του 2014 στο Σότσι και να τα χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά την προετοιμασία και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ρωσική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAK).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA, οι υπηρεσίες Ασφαλείας κατάσχεσαν τα όπλα στις 4 και 5 Μαΐου.

Εκπρόσωπος της FSB δήλωσε πως πίσω από τη συνωμοσία κρύβεται ο Doku Umarov, Τσετσένος αυτονομιστής, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με τις γεωργιανές Μυστικές Υπηρεσίες. «Ο Doku Umarov, ηγέτης διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει στενές σχέσεις με τις ειδικές υπηρεσίες της Γεωργίας, συντόνισε την παράδοση υλικού για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», ανέφερε η ΝΑΚ κατηγορώντας παράλληλα τη γειτονική χώρα ότι βοήθησε τον Φεβρουάριο στη μυστική μεταφορά 300 πυροκροτητών σε μια περιοχή κοντά στο Σότσι.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση του 2011 στο αεροδρόμιο της Μόσχας που προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειωθεί διπλή βομβιστική επίθεση στην επαρχία Ταγκεστάν του Β. Καυκάσου, στη διάρκεια της οποίας πάνω από 20 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης:
Πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 00:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης