Στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει το ΔΝΤ αποδίδει τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στον Ισημερινό ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κι όχι στον ίδιο.

«Για τις διαδηλώσεις στον Ισημερινό ευθύνεται το ΔΝΤ, όχι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά τη δημόσια καταγγελία του προέδρου του Ισημερινού Λενίν Μορένο, ο οποίος κατηγόρησε εκτός από τον προκάτοχό του Ραφαέλ Κορέα, ξένους παράγοντες και τον Νικολάς Μαδούρο για τις διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα του με σκοπό την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του. Ευθύνες στον Μαδούρο επέρριψαν χθες επτά χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού, μεταξύ των οποίων η κατάργηση της επιδότησης των καυσίμων, μέτρο που εφαρμοζόταν για τέσσερις δεκαετίες, στο πλαίσιο της πολιτικής δημοσιονομικής προσαρμογής που ασκεί σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της από το ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης