Σημαντική πρόοδο στις τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας, διαπιστώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οι συνομιλίες των δύο χωρών έχουν ως στόχο την αποφυγή συγκρούσεων στην ανατολική Μεσόγειο και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των δύο χωρών πραγματοποίησαν έξι συναντήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ ώστε να έρθουν σε συμφωνία για έναν μηχανισμό πρόληψης αεροπορικών και θαλάσσιων συγκρούσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι η στενή επαφή του με την Άγκυρα και την Αθήνα για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και τις συζητήσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχίζεται.

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα». «Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Στόλτενμπεργκ που αναμένεται να μιλήσει αργότερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαιρέτισε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης