Αιχμηρό μήνυμα απηύθυνε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας την ένταση στη μεταξύ τους αντιπαράθεση για τη σύλληψη έξι Τούρκων πολιτών στο έδαφος του Κοσόβου.

Ο κ. Χαραντινάι διαμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο πως η Πρίστινα μπορεί να διαχειρίζεται τις εσωτερικές υποθέσεις της χωρίς τουρκικές παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας συμβολικά σε εκδήλωση για την αλβανική αντίσταση στους Οθωμανούς τον 15ο αιώνα, ο κ. Χαραντινάι τόνισε πως το Κόσοβο ουδέποτε ενεπλάκη στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και περιμένει το ίδιο από την πλευρά της Άγκυρας.

Είχε προηγηθεί «κατηγορώ» του κ. Ερντογάν στον κ. Χαραντινάι ότι προστατεύει τρομοκράτες.

Η κρίση ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT συνέλαβε στο έδαφος του Κοσόβου έξι Τούρκους πολίτες που φέρεται να ανήκουν στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν και τους μετέφερε αεροπορικώς πίσω στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε συνεννόηση με μέρος των κοσοβάρικων Αρχών, όμως ο κ. Χαραντινάι υποστήριξε ότι δεν είχε καμία γνώση της υπόθεσης και ως συνέπεια απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών του και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης