Μυστικό πρόγραμμα του καθεστώτος Gaddafi για τον εξοπλισμό των πρεσβειών της χώρας σε διάφορα σημεία του πλανήτη αποκάλυψε την Πέμπτη αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) στη Λιβύη, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της αφρικανικής χώρας, Mohammed Abdul Aziz, ανέφερε πως επί των ημερών του Λίβυου Συνταγματάρχη διπλωμάτες μετέφεραν σε βαλίτσες πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και εμπρηστικούς μηχανισμούς, που τοποθετούνταν στη συνέχεια μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτηρίου το οποίο στέγαζε τις πρεσβείες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος αυτού του προγράμματος ήταν το πιο πιθανό η εκτέλεση πολιτικών αντιφρονούντων που ζούσαν στο εξωτερικό», εξήγησε.

«Τα όπλα είχαν προορισμό τις πρεσβείες μας στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Κανείς δε γνωρίζει με ακρίβεια τους στόχους του προγράμματος. Θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της χώρας που “φιλοξενούσε” το κτήριο της πρεσβείας; Θα χρησιμοποιούνταν εναντίον Λίβυων; Κανείς δεν ξέρει.

Ειλικρινά όλα είναι πιθανά με το προηγούμενο καθεστώς», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν τις υποψίες της Δύσης για τον ρόλο του καθεστώτος Gaddafi στην έκρηξη που σημειώθηκε εντός αεροπλάνου αμερικανικών αερογραμμών πάνω από την πόλη Λόκερμπι το 1988.

Διαβάστε επίσης:
«Αφήστε με ήσυχο», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011, 05:03
Στροφή 180 μοιρών από τη Λιβύη στην υπόθεση του Λόκερμπι, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011, 05:46

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης