Αντιμέτωποι και με την πείνα, εκτός από τις σφαίρες και τους όλμους πυροβολικού, είναι οι κάτοικοι της κουρδικής πόλης Silvan, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 3 Νοεμβρίου επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Τεθωρακισμένα στους δρόμους, κτήρια υπό κατάρρευση λόγω των όλμων πυροβολικού που έχουν δεχτεί και απροσδιόριστος αριθμός θυμάτων, κυρίως Κούρδων πολιτών, συνθέτουν το σκηνικό βίας, ενώ εδώ και αρκετούς μήνες κλιμακώνονται οι συγκρούσεις.

Οι μάχες έχουν μετατοπιστεί εντός της πόλης του Σιλβάν, με τραγικές συνέπειες για τον τοπικό πληθυσμό (43.000 κάτοικοι)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικοινωνίες στην πόλη έχουν διακοπεί, όπως και η παροχή ενέργειας και νερού, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές κουρδικές αρχές ο τουρκικός στρατός απαγορεύει τη διανομή φαγητού στους πολίτες. «Πολλοί βρίσκονται στα πρόθυρα της λιμοκτονίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος του κόμματος HDP, Ziya Pir, ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει από το τουρκικό υπουργείο εσωτερικών, «οι αρχές ασφαλείας σκοπεύουν να διαγράψουν από τον χάρτη εντελώς τρεις γειτονιές της πόλης».

Στρατιωτική κατοχή στη μικρή κουρδική πόλη

Το δράμα των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε ερείπια
 
Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με αναφορές, είναι και μικρά παιδιά, ενώ όπως αναφέρει άλλος τοπικός αξιωματούχος «μπορεί να σκοτωθείς από ελεύθερους σκοπευτές την ώρα που πίνεις τσάϊ ή όταν πας να βρεις ψωμί». «Όταν χρησιμοποιείς τανκς εντός κατοικημένων περιοχών, τότε προφανώς διεξάγεις πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών σου», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο από τα κοινωνικά δίκτυα:

 Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης