Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη, στην Ιερουσαλήμ με τη μητέρα της καταδικασθείσας στη Ρωσία για διακίνηση ναρκωτικών Ισραηλινής Ναάμα Ισαχάρ, δήλωσε ότι «όλα θα πάνε καλά» με την κόρη της.

«Συναντήθηκα τώρα με τη μητέρα της Ναάμα. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η Ναάμα είναι από μια καλή και σωστή οικογένεια. Γνωρίζω τη θέση του κύριου πρωθυπουργού, ο οποίος μου ζητά να πάρω την αντίστοιχη απόφαση. Όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη της τελικής απόφασης» δήλωσε ο Πούτιν μετά την κοινή συνάντηση με τη μητέρα της Ναάμα, Γιάφα, στην οποία συμμετείχαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και ο Πατριάρχης Ιερουσαλήμ και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος ο Γ΄.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μητέρα της ανησυχεί πολύ και το βλέπω. Της είπα και θέλω να το επαναλάβω: όλα θα πάνε καλά» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ακούγοντας τα λόγια αυτά η σύζυγος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Σάρα Νετανιάχου αγκάλιασε τη μητέρα της Ναάμα, ενώ εκείνη έβαλε το χέρι της στο στήθος της ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι τη Ναάμα θα επισκεφθεί σήμερα η Ρωσίδα επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τατιάνα Μοσκάλκοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρμόδια του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα της περιφέρειας της Μόσχας Μαρίνα Γιουντένιτς, η οποία είχε επισκεφθεί την Ισαχάρ πριν από δύο εβδομάδες, δήλωσε στο Interfax: «Είναι ένα ευχάριστο και χαμογελαστό κορίτσι, έχει καταλάβει ότι έκανε βλακεία, αλλά δεν είναι σε κατάθλιψη. Δεν διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κράτησης. Στον θάλαμο μένουν μαζί της άλλες τέσσερις γυναίκες οι οποίες την αντιμετώπισαν καλά, με μητρική στοργή».

Η 25χρονη Ισραηλινή και Αμερικανίδα υπήκοος Ναάμα Ισαχάρ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφθασε με πτήση από το Νέο Δελχί και τελικό προορισμό το Τελ Αβίβ, καθώς οι αστυνομικοί βρήκαν στο σακίδιο της 10 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Της αποδόθηκαν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τις οποίες η Ισαχάρ αρνήθηκε. Στο περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας είχε δηλώσει ότι δεν είχε αγοράσει μαριχουάνα και γενικά δεν γνώριζε πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στο σακίδιό της. Η ίδια είπε ότι αρχικά είχε παραδεχθεί ότι είχε στην κατοχή της την εν λόγω ποσότητα λόγω της κακής διερμηνείας που είχε γίνει, αλλά στην πραγματικότητα αποδέχθηκε μόνο το γεγονός ότι βρέθηκαν τα ναρκωτικά στο σακίδιο της.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης