Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε την Πέμπτη σε δηλώσεις του «ότι η Ρωσία θα πολεμά τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις ναζισμού», μετέδωσε το πρακτορείο ITAR-TASS.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ιδέες του ναζισμού που αναγεννιούνται», είπε ο επικεφαλής του κράτους στη συνάντηση με εκπροσώπους διεθνών κοινωνικών και θρησκευτικών οργανισμών. Ευχαρίστησε τα εβραϊκές κοινότητες και κοινωνικές οργανώσεις οι οποίες με θάρρος και ανδρεία συνεχίζουν να μάχονται με οποιεσδήποτε εκδηλώσεις και προσπάθειες της ιδεολογίας των ναζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας θεωρούμε στην υπόθεση αυτή τους πιο κοντινούς συμμάχους μας και σας παρακαλώ να μας βλέπετε και εμάς έτσι», απευθύνθηκε ο Πούτιν στους καλεσμένους του. Ο επικεφαλής του κράτους επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται την παραμονή της θλιβερής ημερομηνίας των τραγικών γεγονότων του Ιουλίου του 1942, όταν στη Σεβαστούπολη σκοτώθηκαν χιλιάδες Εβραίοι.

Όπως είπε ο Πούτιν, ο εβραϊκός λαός υπέφερε πολύ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν 6 εκατ. Εβραίοι σκοτώθηκαν στο έδαφος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ευρώπης.

Ο Πούτιν επίσης υπογράμμισε ότι οι εκπρόσωποι των εβραίικου λαού θαρραλέα πολέμησαν με τους ναζί και έκαναν μεγάλη συνεισφορά στη νίκη. «Η τραγωδία ου εβραίικου λαού λαμβάνει ιδιαίτερη θέση στη λίστα εγκλημάτων που τέλεσε η ναζιστική Γερμανία στα χρόνια του πολέμου. Στη Ρωσία νιώθουμε τον πόνο αυτό όσο κανένας άλλος: πάνω από 20 εκατ. Σοβιετικοί πολίτες σκοτώθηκαν στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πούτιν μοιράστηκε τις αναμνήσεις του για την επίσκεψη του μουσείου της μνήμης των θυμάτων του Χολοκόστ στο Ισραήλ, αφού υπογράμμισε ότι το Μουσείο της Ανοχής που δημιουργήθηκε στη Μόσχα, παρουσιάζει επίσης τα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης