Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

«Μόλις τώρα έκανα τη δεύτερη δόση», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας. «Ελπίζω, ότι όλα θα πάνε καλά. Μάλιστα δεν θα έλεγα ελπίζω, αλλά είμαι σίγουρος», είπε ο Πούτιν, εκφράζοντας την ελπίδα ότι και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην συνεδρίαση θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, επωμιζόμενοι την ευθύνη για τους ίδιους αλλά και για τους οικείους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η πανδημία πολύ σύντομα θα αρχίσει να υποχωρεί και λόγω των εμβολιασμών τους οποίους, όπως είπε, κάνουμε ενεργά.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι ο εμβολιασμός του Ρώσου προέδρου δεν θα επηρεάσει το πρόγραμμά του και δεν θα υποστεί αλλαγές.

Ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 23 Μαρτίου. Ωστόσο δεν ανακοίνωσε κανείς ποιο από τα τρία ρωσικά εμβόλια -εκ των οποίων το πιο γνωστό είναι το Sputnik V- έκανε, ούτε ο ίδιος, ούτε οι εκπρόσωποί του, οι οποίοι περιορίστηκαν στο να πουν ότι και τα τρία εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου ένοιωθε καλά, και απλώς για μερικές μέρες ένοιωθε μια ελαφρά ενόχληση στον αριστερό ώμο.

Πολλοί ηγέτες σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, όπως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Πάπας Φραγκίσκος και η βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘. Κάποιοι μάλιστα εμβολιάστηκαν μπροστά στις κάμερες για να ενθαρρύνουν τους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο, κάτι που δεν ήθελε να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, επειδή όπως είχε δηλώσει δεν ήθελε να αντιγράψει τους άλλους ηγέτες, λέγοντας ότι εάν κάποιος θέλει να προσποιηθεί, μπορεί να το κάνει μπροστά στις κάμερες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης