Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Τετάρτη σε κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας American Cruise Ferries αμέσως μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Σαν Χουάν, της πρωτεύουσας του Πουέρτο Ρίκο. Άμεσα, δόθηκε εντολή για εκκένωση του πλοίου, με όλους τους επιβάτες να είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ακτοφυλακής.

Το «Caribbean Fantasy» βρισκόταν σε απόσταση περίπου 3,5 χιλιομέτρων από το λιμάνι και στην περιοχή έσπευσαν για βοήθεια παρακείμενα σκάφη και πλοία. «Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην ξηρά και πάνω στο πλοίο έμεινε μόνο ο καπετάνιος και ορισμένα μέλη του πληρώματος» ανέφερε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Πουέρτο Ρίκο, Άνχελ Κρέσπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο κατευθυνόταν στη Δομινικανή Δημοκρατία, μεταφέροντας συνολικά 512 ανθρώπους, όταν η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο μηχανοστάσιο.Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός κατά την επιχείρηση εκκένωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Sun». 

Το «Caribbean Fantasy» ναυπηγήθηκε το 1989 και έχει μήκος 187 μέτρα. Εκτελεί κρουαζιέρες από το Σαν Χουάν στη Δομινικανή Δημοκρατία και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πάνω από 1.000 επιβάτες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της American Cruise Ferries.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης