Δύο νέοι θάνατοι καταγράφηκαν από ευλογιά των πιθήκων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μετά την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων στις 27 Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την νόσο από την αρχή του έτους ανήλθε σε τρεις, οι οποίοι εντοπίζονται στην Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο ΠΟΥ αναφέρει πως η νόσος έχει εξαπλωθεί και σε 9 ακόμη χώρες, εδάφη και περιοχές

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 77% από την τελευταία έκθεση φθάνοντας τα 6.027, σημείωσε ο ΠΟΥ, με την πλειονότητά τους να σημειώνεται στην περιοχή της Ευρώπης.

Από τα επικαιροποιημένα στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι πάνω από το 99% των κρουσμάτων για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για το φύλο των νοσήσαντων έχουν καταγραφεί μεταξύ ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ξέσπασμα της νόσου συνεχίζει να επηρεάζει κυρίως άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες και έχουν αναφέρει ότι είχαν πρόσφατα σεξουαλική συνεύρεση με έναν ή με πολλούς συντρόφους, χωρίς να διακρίνεται επί του παρόντος μετάδοση πέραν των δικτύων αυτών», όπως επισημαίνεται στην έκθεση.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη θα συγκαλέσει νέα συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία θα εισηγηθεί τον χαρακτηρισμό του ξεσπάσματος σε «υγειονομική έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος»  -το ανώτατο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ -κατά την εβδομάδα που ξεκινάει στις 18 Ιουλίου ή και νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός διευθυντής της.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους πρόκειται επίσης να συναντηθεί σήμερα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος του ΠΟΥ χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΠΟΥ, η Ισπανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 802 κρούσματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης