Επαφές με τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης ξεκινά ο Πορτογάλος σοσιαλιστής ηγέτης Αντόνιο Κόστα, μετά την εντολή που έλαβε την Τρίτη από τον συντηρητικό πρόεδρο της χώρας, Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα.

Ο Αντόνιο Κόστα, ο οποίος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής επικράτησε με ποσοστό 36% και ευρεία διαφορά από το δεύτερο κόμμα, μετέβη την Τρίτη το βράδυ στο Παλάτι του Μπελέμ (προεδρική κατοικία) για να παραλάβει την εντολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμανε, κατά την έξοδό του από το προεδρικό μέγαρο, «στην ουσία η επόμενη κυβέρνηση θα μοιάζει στην προηγούμενη, χωρίς να θέλω να πω ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Μία από αυτές έχει γίνει ήδη γνωστή, καθώς ο ίδιος προσωπικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βιέιρα ντα Σίλβα ανακοίνωσε πως δεν είναι διαθέσιμος να αναλάβει εκ νέου το χαρτοφυλάκιό του».

Εκτός από την περίπτωση Βιέιρα ντα Σίλβα, ο Κόστα επιβεβαίωσε πως θα «υπάρξουν κάποιες μεταβολές» στο κυβερνητικό σχήμα. «Άλλα έως τότε υπάρχει ακόμη χρόνος και θα ακούσω τα πολιτικά κόμματα με τα οποία συνεργάσθηκα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας ή και όσα εξέλεξαν βουλευτές και προσεγγίζουν στον πολιτικό μας χώρο» πρόσθεσε ο Κόστα, υπαινισσόμενος το άνοιγμά του στις όμορες πολιτικές δυνάμεις, το Μπλοκ της Αριστεράς, τους Κομμουνιστές, το PEV(οικολόγοι), το αριστερό Livre και το οικολογικό ΡΑΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης