Καθώς η υγειονομική κατάσταση έχει βελτιωθεί, η Πορτογαλία βάζει τέλος στην υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ένα μέτρο που ίσχυε εδώ και δύο χρόνια ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία της Covid-19.

«Δεδομένης της ευνοϊκής εξέλιξης της πανδημίας και επειδή έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, αποφασίστηκε να μπει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στις μεταφορές», ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση θα τεθεί σε εφαρμογή αφού επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Πορτογαλίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

Η άρση του μέτρου δεν αφορά μόνο τις αερομεταφορές και τα ταξί αλλά επίσης και τα φαρμακεία, όπου ήταν υποχρεωτική η χρήση της μάσκας. Μόνο στα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρίας θα διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα.

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παγκοσμίως. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων μειώνεται και με βάση την τελευταία αναφορά της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας ανερχόταν σε 148 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης