Δύο άνδρες που κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον ανηλίκων καταδικάστηκαν τη Δευτέρα στην ανώτατη ποινή κάθειρξης των 25 ετών, μια ποινή άνευ προηγουμένου στην Πορτογαλία για παιδοφιλία.

«Είναι μια παραδειγματική ποινή, που θα γραφεί στην ιστορία του Δικαίου στην Πορτογαλία» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριμπέλ Αμαράλ, η δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασικός κατηγορούμενος, ηλικίας 27 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση οκτώ ανηλίκων, περιλαμβανομένων βρεφών. Τέθηκε σε κράτηση από το 2017, ενώ ζούσε με τους γονείς του και την αδελφή του στην Αγκουέντα (200 χλμ βόρεια της Λισαβόνας) και κακοποιούσε τα ανίψια του όταν του τα εμπιστεύονταν απουσία των γονέων τους.

Κρίθηκε, επίσης, ένοχος για τη δημιουργία ενός διεθνούς κυκλώματος παιδοφιλίας, που επιχειρούσε στο darknet, όπου αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον μωρών και παιδιών.

Τέσσερις συγγενείς του άνδρα, μεταξύ αυτών και οι γονείς του, διώχθηκαν επίσης για συνέργεια, όμως το δικαστήριο τους αθώωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μητέρα δεν φανταζόταν ούτε ένα δευτερόλεπτο τις μηχανορραφίες του γιου τους που τους χειραγωγούσε» εξήγησε η δικηγόρος.

Ο άλλος κατηγορούμενος, ένας τεχνικός υπολογιστών που διέμενε κοντά στη Σίντρα, στα προάστια της Λισαβόνας, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της κόρης του, ενώ διαμοιραζόταν τα βίντεο και τις φωτογραφίες στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Η πορτογαλική δικαιοσύνη έκρινε ένοχους τους δύο άνδρες για συνολικά 44 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και δύο για παιδικής πορνογραφίας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης