Η Δαμασκός δεν επέτρεψε την είσοδο σε τουλάχιστον έναν στρατιωτικό παρατηρητή του Ο.Η.Ε. εξαιτίας της εθνικότητάς του, αφήνοντας να εννοηθεί πως δε πρόκειται να επιτρέψει να εισέλθουν ανά τη συριακή επικράτεια στελέχη του διεθνούς Οργανισμού από χώρες οι οποίες ανήκουν στην ομάδα των «Φίλων της Συρίας», δήλωσε η Αμερικανίδα διπλωμάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Susan Rice.

Μιλώντας μετά τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε., αρμόδιο για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, ο οποίος ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, η Susan Rice τόνισε ότι «η Δαμασκός θέτει περιορισμούς στην ανάπτυξη της αποστολής εποπτείας της εκεχειρίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε τουλάχιστον έναν παρατηρητή λόγω της εθνικότητάς του. Οι Αρχές της ασιατικής χώρας γνωστοποίησαν πως δε θα δεχτούν μέλη του προσωπικού της αποστολής εποπτείας του Ο.Η.Ε. στη Συρία (UNSMIS) από οποιαδήποτε χώρα που είναι μέλος των “Φίλων της Δημοκρατικής Συρίας”», τόνισε.

Η 14μελής συμμαχία των «Φίλων» συμπεριλαμβάνει τις Η.Π.Α., τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Κατάρ, οι κυβερνήσεις των οποίων έχουν ξεκαθαρίσει πως ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του μετά την βίαιη επίθεση και καταστολή των διαδηλώσεων εδώ και 13 μήνες.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης