Πομπέο: Οι κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ θα διατηρηθούν έως την πλήρη αποπυρηνικοποίηση

Πομπέο: Οι κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ θα διατηρηθούν έως την πλήρη αποπυρηνικοποίηση
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε σήμερα από το Τόκιο πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ θα διατηρηθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

Οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι την «πλήρη και πλήρως επαληθεύσιμη» αποπυρηνικοποίηση», δήλωσε ο Πομπέο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο τέλος συνάντησής του με τους ομολόγους του της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Ο Πομπέο, ο οποίος πραγματοποιεί σταθμό στην ιαπωνική πρωτεύουσα έπειτα από μια επίσκεψη δύο ημερών στην Πιονγκγιάνγκ, επέμεινε στη σημασία του ελέγχου της ολοκλήρωσης της διαδικασίας.

Για τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, πρόκειται για «αποπυρηνικοποίηση με την ευρεία έννοια», που περιλαμβάνει όλη την γκάμα των όπλων, και «οι Βορειοκορεάτες το καταλαβαίνουν αυτό, δεν το αμφισβήτησαν», δήλωσε.

«Θα υπάρξει επαλήθευση σχετικά με την πλήρη αποπυρηνικοποίηση, αυτό το έχουν δεχθεί και ο πρόεδρος (Ντόναλντ) Τραμπ και ο πρόεδρος Κιμ (Γιονγκ Ουν)», πρόσθεσε.

Ο Πομπέο φάνηκε ήρεμος, παρόλο που η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε χθες το βράδυ «γκανγκστερικές» μεθόδους τον τρόπο που οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται τον πυρηνικό αφοπλισμό.

«Ο πρόεδρος Τραμπ και εγώ πιστεύουμε πως αυτές οι προσπάθειες για την ειρήνη αξίζουν τον κόπο», υπογράμμισε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, 07:02