Ο ηγέτης του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος της Πολωνίας, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, υποστήριξε σήμερα ότι τα γερμανικά απορρυπαντικά που πωλούνται στη χώρα του δεν είναι “τόσο καλά” όσο εκείνα που διατίθενται, στην ίδια τιμή, στη Γερμανία.

Τα γερμανικά απορρυπαντικά “πωλούνται στην Πολωνία στην ίδια τιμή, μόνο που είναι κατώτερης ποιότητας”, είπε ο Κατσίνσκι σε προεκλογική συγκέντρωση στο Πόζναν ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. “Είναι μια ανισότητα την οποία δεν αποδεχόμαστε”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, “η σύνθεση των απορρυπαντικών είναι λιγότερο καλή και, απλώς δεν πλένουν τόσο καλά”. Επέμεινε επίσης ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη περίπτωση γιατί το ίδιο συμβαίνει και με πολλά άλλα προϊόντα.

“Λέμε όχι στην ΕΕ των δύο ταχυτήτων. Λέμε όχι στην ΕΕ των δύο ποιοτήτων”, υπογράμμισε.

Η κεντρώα αντιπολίτευση κατηγορεί το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) ότι οδηγεί την Πολωνία προς ένα Polexit, δηλαδή στην έξοδο από την ΕΕ. Όμως ο Κατσίνσκι είπε σήμερα ότι “η συμμετοχή της Πολωνίας στην ΕΕ ήταν μια από τις βάσεις του πολωνικού πατριωτισμού” ενώ το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του για τις ευρωεκλογές είναι “Πολωνία, καρδιά της Ευρώπης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κατσίνσκι από την πλευρά του κατηγορεί τη φιλελεύθερη αντιπολίτευση ότι σκοπεύει να υιοθετήσει το ευρώ εάν επανέλθει στην εξουσία και προειδοποίησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν σημαντικά.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το PiS στην πρώτη θέση, αλλά σε μικρή απόσταση από τον κεντρώο Ευρωπαϊκό Συνασπισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης