Ο Πάρις, ένα λιονταράκι που γεννήθηκε πριν από δώδεκα ημέρες σε έναν μικρό, ιδιωτικό ζωολογικό κήπο της Πολωνίας, βρήκε μητρική στοργή στο πρόσωπο μιας σκυλίτσας, της Κάρμεν, αφού οι δικοί του γονείς τον εγκατέλειψαν.

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του, η Έλα δεν ήθελε να τον θηλάσει και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για αυτόν. Ο πατέρας του απλώς τον έγλειψε και μετά τον εγκατέλειψε κι αυτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ζώα εγκαταλείπουν καμιά φορά τα μικρά τους, ακόμη και οι άνθρωποι το κάνουν κατά καιρούς» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου κοντά στο Βόιτσικοφ, στην ανατολική Πολωνία, Κριστόφ Ζερντίσκι.
«Όταν τον πήρα στα χέρια μου, η λιονταρίνα με πλησίασε και με άγγιξε με το κεφάλι της, σαν να μου έλεγε να τον αναλάβω» συνέχισε.

Ο Ζερντίσκι αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Πάρις στην Κάρμεν, μια σκυλίτσα ράτσας παλαιού αγγλικού ποιμενικού (μπομπτέιλ) που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γεννήσει πέντε κουταβάκια.

«Στην αρχή η Κάρμεν ξαφνιάστηκε, όμως τον δέχτηκε πολύ καλά. Ασχολείται μαζί του, τον γλείφει, τον θηλάζει. Τα “αδέλφια” του τον δέχτηκαν επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα» εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λιονταράκι είναι πάντως πιο λαίμαργο από τα σκυλάκια και για αυτό τρέφεται επιπροσθέτως και με το μπιμπερό. Σε έναν μήνα η δίαιτά του θα τροποποιηθεί αφού θα αρχίσει να τρώει και κρέας.
Σύμφωνα με τον Ζερντίσκι ο Πάρις θα μείνει με τη θετή μητέρα του για περίπου άλλους δύο μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης