Η Πολωνία θα ανοίξει και πάλι τα νηπιαγωγεία και θα επιτρέψει τη λειτουργία των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων από τις 19 Απριλίου, αλλά άλλοι ισχύοντες περιορισμοί θα παραταθούν κατά μία εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, την ώρα που η χώρα ανέφερε 803 νέους θανάτους από Covid-19, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό νεκρών από την αρχή της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άνταμ Νιτζιέλσκι, τα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 3 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο επικεφαλής της κυβερνητικής Υπηρεσίας για τα Στρατηγικά Αποθέματα Μίχαλ Κουτσμιερόφκσι ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, θα παραλάβει σήμερα την πρώτη παρτίδα των μονοδοσικών εμβολίων της Johnson & Johnson.

Χθες οι αμερικανικές ομοσπονδιακές Αρχές υγείας πρότειναν την αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου τουλάχιστον για μερικές ημέρες μετά την εμφάνιση έξι περιστατικών θρομβώσεων στις ΗΠΑ, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, οι οποίες είχαν εμβολιαστεί έξι με 13 ημέρες νωρίτερα.

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία έκτοτε αποφάσισε να καθυστερήσει τις προγραμματισμένες παραδόσεις των εμβολίων της στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Υγείας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει τις αποφάσεις και τις συστάσεις της ρυθμιστικής Αρχής της ΕΕ, ερωτηθέν σχετικά με την απόφασή του για τη χορήγηση του εμβολίου.

«Σύμφωνα με το σχέδιο, περίπου 120.000 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson έφτασαν στην Πολωνία» είπε ο Κουτσμιερόφσκι στους δημοσιογράφους.

Δεδομένου ότι το εμβόλιο είναι μονοδοσικό, σχεδιάζεται να χρησιμοποιείται από κινητές μονάδες για τον εμβολιασμό όσων δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα, ανάμεσά τους και εκείνοι που είναι καθηλωμένοι σε κρεβάτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης