Η Πολωνία σχεδιάζει να ανοίξει και πάλι τους υπαίθριους χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων στις 4 Μαΐου και θα επιτρέψει τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας στα τέλη του ερχόμενου μήνα, στο πλαίσιο της χαλάρωσης περιορισμών τους οποίους έχει θέσει σε εφαρμογή για να σταματήσει τη διάδοση του κορωνοϊού.

Η Πολωνία άρχισε να χαλαρώνει κάποιους από τους περιορισμούς νωρίτερα τον Απρίλιο, λέγοντας ότι κοστίζουν υπερβολικά στην οικονομία. Άνοιξε και πάλι δάση και πάρκα και χαλάρωσε τους κανόνες σχετικά με τον αριθμό των πελατών στα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα η χώρα αυτή των 38 εκατομμυρίων κατοίκων είχε αναφέρει 11.067 κρούσματα και 499 θανάτους.

“Ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό τμήμα της εθνικής οικονομίας, το οποίο συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, και γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να αποκατασταθεί η ομαλότητα”, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το επόμενο στάδιο της χαλάρωσης των περιορισμών στον αθλητισμό θα περιλάβει την εκ νέου λειτουργία κλειστών αθλητικών χώρων, ενώ θα ακολουθήσουν οι πισίνες και τα γυμναστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολωνία θα επιτρέψει επίσης τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας χωρίς θεατές στα τέλη Μαΐου και αγώνων μοτοσικλέτας στα μέσα Ιουνίου.

Ο Μοραβιέτσκι δήλωσε πως δύο εξειδικευμένα αθλητικά κέντρα θα υποδεχθούν τους πολωνούς αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν αναβληθεί για το 2021.

“Ελπίζω πως οι αθλητές μας θα επιστρέψουν από τους Ολυμπιακούς μ’ έναν σάκο γεμάτο μετάλλια”, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Αθλητισμού Ντανούτα Ντμόβσκα-Αντρέγιουκ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης