Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας Λούκας Σουμόφσκι υπογράμμισε σήμερα στην πολωνική δημόσια ραδιοφωνία ότι η αστυνομία και οι υγειονομικές υπηρεσίες θα αρχίσουν αυτή την εβδομάδα να διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα για να εξακριβώσουν εάν οι πολίτες τηρούν τις συστάσεις, ιδίως όσον αφορά τη χρήση μασκών σε χώρους που υποδέχονται κοινό.

«Αυτή την εβδομάδα αρχίζουμε επιθεωρήσεις σε καταστήματα (…)» για να διαπιστωθεί «αν οι πελάτες φορούν μάσκες, αν το προσωπικό φορά μάσκες» επέμεινε ο Σουμόφσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, οι πολωνικές αρχές κατέγραψαν ρεκόρ 658 κρουσμάτων μόλυνσης, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, εκ των οποίων τα 200 και πλέον εντοπίστηκαν στη Σιλεσία, περιοχή όπου βρίσκονται πολλά ανθρακωρυχεία. Την ίδια ημέρα, ανακοίνωσαν 5 νέους θανάτους. Χθες Κυριακή κατέγραψαν δέκα νέους θανάτους και 548 μολύνσεις.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης ως εδώ ανέρχεται σε 1.741 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 46.894 ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης