Eκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν την Τετάρτη πορεία διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, Ντίλι, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο ενός φοιτητή στη διάρκεια μαζικών κινητοποιήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο στον απόηχο των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Κρατώντας σημαίες της χώρας και φωνάζοντας συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος CNRT κάλεσαν τις Αρχές να διεξάγουν έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 28χρονου Armindo Pereira, ο οποίος συμμετείχε σε διαδηλώσεις μαζί με άλλους κατοίκους της πρωτεύουσας, προκειμένου να πιέσουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CNRT κέρδισε την εκλογική διαδικασία χωρίς όμως να εξασφαλίσει την πλειοψηφία και πλέον είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Τα προβλήματα ξεκίνησαν μετά τη γνωστοποίηση ότι σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα δε θα συμπεριλαμβάνεται το «Επαναστατικό Μέτωπο για ένα Ανεξάρτητο Ανατολικό Τιμόρ» (Φρετιλίν), η κύρια πολιτική παράταξη της Αντιπολίτευσης.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ανατ. Τιμόρ: Νικητής ο Γκουσμάο στις βουλευτικές εκλογές, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012, 11:37
Βουλευτικές εκλογές στο ανατολικό Τιμόρ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 03:11

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης