Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σχεδιάζει να μεταβεί στη Χαβάη για να συναντηθεί με Κινέζους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ο Πομπέο, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Κίνα για σειρά θεμάτων, από την προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού έως την πολιτική της για το Χονγκ Κονγκ και τη αντιμετώπιση εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, σχεδιάζει το ταξίδι «διακριτικά» και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες, κατά τις πληροφορίες του Politico.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την πληροφορία αυτή.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει μάλιστα απειλήσει να τις διακόψει.

Ο Πομπέο δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Κίνα θα μπορούσε να αποτρέψει το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο εάν ήταν πιο διαφανής για τον κορωνοϊό και την κατηγορεί ότι αρνείται να μοιραστεί πληροφορίες. Δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η νομοθεσία για την εθνική ασφάλεια που προώθησε η Κίνα στο Χονγκ Κονγκ σηματοδοτούσε τον «θάνατο» της αυτονομίας της πρώην βρετανικής αποικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης