Το τουρκικό πυροβολικό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη νότια Τουρκία έπληξαν την Κυριακή στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στο έδαφος της Συρίας, σκοτώνοντας 60 τζιχαντιστές, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Από τα πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν σε απάντηση για επιθέσεις του Χαλιφάτου με ρουκέτες εναντίον της τουρκικής νότιας επαρχίας Κιλίς, καταστράφηκαν έξι οχήματα και πέντε θέσεις όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης, ανέφερε ο στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες, η μεθοριακή πόλη Κιλίς και η γύρω περιοχή δέχονται συχνά πυρά πυραύλων από περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το Χαλιφάτο.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τους τζιχαντιστές στην τουρκική πόλη Κιλίς όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 18 άνθρωποι. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή» μόνο την Κυριακή σκοτώθηκαν στη βόρεια Συρία 63 μαχητές του Χαλιφάτου. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι το τουρκικό πυροβολικό που έχει αναπτυχθεί στα τουρκοσυριακά σύνορα σκότωσε 34 τζιχαντιστές. Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που απογειώθηκαν από τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, έπληξαν επίσης θέσεις της οργάνωσης σκοτώνοντας άλλους 29 τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ανατολή» δεν διευκρίνισε σε ποια χώρα ανήκαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία κατέστρεψαν πολλά οχήματα και πέντε αποθήκες με όπλα. Η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται από πολλές χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης