Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, 11:38
Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν
Στο αίμα πνίγηκε συνέλευση προεστών φυλών στο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας που είχε στόχο το σπίτι τοπικού βουλευτή στο Τζαλαλαμπάντ -μεγάλη πόλη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

«Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν» ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι πρωτεύουσα. Ο απολογισμός αυτός επιβεβαιώθηκε από τον Νατζιμπουλάχ Καμαγουάλ, διευθυντή των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

Την ώρα της επίθεσης, στο σπίτι βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για την απελευθέρωση αιχμαλώτου από τους Ταλιμπάν
Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μιας «ζίργκα» -συνέλευσης προεστών φυλών- που συνεδρίαζε στην κατοικία του Ομπαϊντουλάχ Σινγουάρι, βουλευτή της επαρχίας ο οποίος είναι σώος. Αντίθετα, ένα από τα αδέλφια του σκοτώθηκε και ο πατέρας του, ο Μαλίκ Ουσμάν Σινγουάρι, ένας σεβάσμιος γέροντας φυλής, υποστηρικτής της κυβέρνησης της Καμπούλ, τραυματίστηκε. Σύμφωνα με το Reuters -που επικαλείται τον Αταουλάχ Χογκιανί, εκπρόσωπο του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ- στο σπίτι γινόταν γιορτή για την απελευθέρωση του υιού του Σινγουάρι, μετά την ομηρεία του από τους Ταλιμπάν. Ο υιός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών της επίθεσης.

Καμία ανάληψη ευθύνης

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ, δήλωσε μέσω Twitter ότι δεν ήταν οι αντάρτες πίσω από την επίθεση αυτή, η οποία σημειώνεται την παραμονή νέας συνεδρίασης στην Καμπούλ με θέμα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, οι οποίες ανεστάλησαν το καλοκαίρι.

Η πόλη Τζαλαλαμπάντ βρίσκεται κοντά στα πακιστανικά σύνορα. Στην επαρχία Νανγκαρχάρ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σταδιακή εγκατάσταση τζιχαντιστών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο. Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του πακιστανικού προξενείου στο Τζαλαλαμπάντ που προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων την περασμένη Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, 11:49