Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Με ιδιαίτερα διπλωματικό τρόπο και τονίζοντας πως η Αυστρία είναι φιλοευρωπαϊκό κράτος, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δεν φάνηκε να αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές ανακοινώνοντας ότι πρώτος και βασικός στόχος της εξάμηνης προεδρίας της Αυστρίας στην Ε.Ε. θα είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και ευημερίας των Ευρωπαίων πολιτών με τη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης.

Παρουσιάζοντας όμως τις προτεραιότητες της αυστριακής προεδρίας στην Ε.Ε., ο Αυστριακός καγκελάριος αιφνιδίασε τους ευρωβουλευτές υποστηρίζοντας πως «αν δεν υπάρξει περισσότερη προστασία στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. από την παράνομη μετανάστευση», δεν θα μπορεί στο μέλλον να υπάρξει ενωμένη Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους αιφνιδίασε, δε, ακόμη περισσότερο όταν, υπερασπιζόμενος την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. στη νέα ψηφιακή εποχή, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιβληθεί κοινοτικός φόρος στις δραστηριότητες πολυεθνικών εταιρειών του διαδικτύου εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ξαναρχίσει ο διάλογος με τη Ρωσία.

Εξέφρασε, ωστόσο, τη χαρά του για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων στο θέμα της ονομασίας αλλά και για την πρόοδο που παρατηρείται στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., τασσόμενος υπέρ της διεύρυνσης της Ε.Ε. και ειδικά στην ένταξη των δυτικών βαλκανικών χωρών.

Με σύνθημα «Η Ευρώπη που προστατεύει», στόχος μας θα είναι η επίτευξη συμβιβασμών, για θέματα όπως το μεταναστευτικό, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξε ο Αυστριακός καγκελάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης