«Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής»

«Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής»
Νέα βέλη κατά συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ στην Ευρώπη εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ στη συνέντευξη που παραχώρησε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας πως η Ουάσινγκτον καλύπτει το 91% του κόστους για την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News από τη Φινλανδία. «Το NATO είναι θαυμάσιο αλλά ωφελεί την Ευρώπη πολύ περισσότερο από ό,τι ωφελεί εμάς» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Aμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως «συγκέντρωσε» 41 δισεκατομμύρια δολάρια για το NATO πέρυσι και πρόσθεσε ότι το ποσό μπορεί να φθάσει τα 100 δις δολάρια φέτος.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την άποψή του ότι οι διμερείς σχέσεις βελτιώθηκαν δραστικά μετά τη Σύνοδο.

«Νομίζω ότι ήταν σπουδαία σήμερα, αλλά ήταν στ' αλήθεια άσχημα τα πράγματα πριν από πέντε ώρες» είπε ο Τραμπ, ενώ διαβεβαίωσε πως ο Πούτιν διέψευσε με «πολύ σθεναρό τρόπο» τις καταγγελίες περί ανάμειξης της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016 στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ επεσήμανε πως ο Ρώσος ηγέτης ήταν ανήσυχος για το ότι η έρευνα του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ θα εμπόδιζε τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε διμερή συμφωνία.

«Νόμιζε ότι θα ήταν δύσκολο για μένα να κλείσω μια συμφωνία εξαιτίας αυτής της ανοησίας» σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε, τέλος, ότι του άρεσε το δώρο που του έκανε ο Ρώσος ομόλογός του. «Αυτή η μπάλα ποδοσφαίρου είναι πολύ ωραία» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, 05:45