Ο κυβερνήτης της Μινεσότα είπε ότι κινητοποίησε πλήρως την Εθνική Φρουρά για πρώτη φορά στην ιστορία της πολιτείας, μετά από τις βίαιες διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, ο Κυβερνήτης Tim Walz είπε σε δημοσιογράφους ότι η βία στη Μινεάπολη δεν ήταν πλέον «με κανέναν τρόπο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για επίθεση στην κοινωνία των πολιτών, ενστάλαξη του φόβου και αναστάτωση των μεγάλων πόλεών μας», είπε.

Ανακοινώνοντας τη δραστική κίνηση ασφάλειας, ο Walz είπε: «Δεν υπάρχει δήμαρχος στην Αμερική που να διαθέτει τους πόρους για να αντιμετωπίσει μια οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κοινωνίας των πολιτών που δεν νοιάζεται για τη ζωή ή την περιουσία».

«Εξουσιοδοτώ … να κινητοποιήσω πλήρως την Εθνική Φρουρά της Μινεσότα, μια ενέργεια που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των 164 ετών της Εθνικής Φρουράς της Μινεσότα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα το Σάββατο, η Εθνική Φρουρά της Μινεσότα είχε κάνει tweet ότι ενεργοποιεί πάνω από 1.000 μέλη επιπλέον του προσωπικού της σήμερα, εκτός από τους 700 στρατιώτες που ήταν σε υπηρεσία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης