Εικόνες αποκάλυψης μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου παραμένει αγκυροβολημένο το πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο τον Δεκέμβριο του 2014 τυλίχθηκε στις φλόγες, παρασύροντας δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμένα οχήματα, σάπια σίδερα και σκουριά είναι ό,τι έχει απομείνει στο πλοίο φάντασμαΜισό χρόνο από την τραγωδία στην Αδριατική Θάλασσα, το μοιραίο πλοίο παραμένει εγκαταλελειμμένο στον λιμένα του Μπάρι.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου του 2014: καμένα αυτοκίνητα και φορτηγά, σάπια σίδερα και σκουριά είναι ό,τι έχει απομείνει στο πλοίο-φάντασμα.

«Ένας σωρός από μέταλλο είναι ό,τι έχει απομείνει από το Norman Atlantic, το οποίο επισκέφθηκαν τεχνικοί και νομικοί στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας» σχολιάζει ο ιταλικός Τύπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες που έχουν καταγραφεί στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, την ώρα που ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός, και σήμερα, έξι μήνες μετά το δυστύχημα, επιβάτες του «Norman Atlantic» θεωρούνται ακόμη αγνοούμενοι.

Οι πληροφορίες για το τι πραγματικά συνέβη στο γκαράζ του πλοίου τη μοιραία μέρα, πριν και μετά την εκδήλωση της φωτιάς, είναι συγκεχυμένες: άλλοι μιλούν για ένα εξαιρετικά υπερφορτωμένο καράβι, άλλοι για λανθασμένους χειρισμούς εκ μέρους του πληρώματος, άλλοι για την παραμονή οδηγών φορτηγών εντός των οχημάτων τους, η οποία απαγορεύεται για λόγους ασφαλείας.

Πολλά είναι ακόμη τα σημεία που διερευνώνται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, όπως για παράδειγμα ο πραγματικός αριθμός των επιβαινόντων. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή η επίσημη λίστα των επιβατών είχε αμφισβητηθεί, καθώς αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για επιβάτες που δεν ήταν καταγεγραμμένοι σε κανέναν κατάλογο – ως εκ τούτου μέχρι σήμερα δεν μπορεί να διευκρινιστεί πόσοι είναι οι αγνοούμενοι.

Την ίδια ώρα συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων καταγγέλλουν κωλυσιεργία στις έρευνες και ελλιπή ενημέρωση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών, ζητώντας απόδοση ευθυνών για τη ναυτική τραγωδία…

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης