Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ταχίρ Ελτσί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, 20:57
Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Ταχίρ Ελτσί
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην κηδεία του πολύ γνωστού Κούρδου δικηγόρου Ταχίρ Ελτσί, ο θάνατος του οποίου από σφαίρες χθες, σε ανταλλαγή πυρών, τροφοδοτεί τις υποψίες κατά της κυβέρνησης της Άγκυρας.

Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι απέτισαν τον ύστατο φόρο τιμής στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ συνοδεύοντας το φέρετρό του, σκεπασμένο με την κουρδική σημαία, στα χρώματα του κόκκινου, του πράσινου και του κίτρινου, στους δρόμους της μεγάλης πόλης όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Πίσω από ένα μεγάλο μαύρο πανό όπου αναγραφόταν «Δεν θα σε ξεχάσουμε» πολλοί δικηγόροι που είχαν έρθει από ολόκληρη την Τουρκία συνόδευσαν τον συνάδελφό τους, υπό τον πρόεδρο του εθνικού συμβουλίου των δικηγόρων της Τουρκίας Μετίν Φεϊζίογλου και βουλευτές.

«Οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν. Ο Ταχίρ Ελτσί είναι αθάνατος!» φώναξαν οι διαδηλωτές ραίνοντας το φέρετρο με κόκκινα γαρίφαλα.

 «Είμαστε πολύ λυπημένοι. Η σφαίρα που τον σκότωσε είχε στόχο την ειρήνη και αφήνει ορφανό όλο τον λαό», δήλωσε ο Καντρί Καβούτ, 47 ετών. «Είναι μία επίθεση εναντίον του κουρδικού λαού, όμως ο κουρδικός λαός δεν θα σωπάσει έτσι», υποσχέθηκε ο Μεχμέτ Τεκίν, 56 ετών, «έχουμε χάσει τον Ταχίρ αλλά 1.000 άλλοι θα τον ακολουθήσουν».

Πολύ γνωστός υποστηρικτής της κουρδικής υπόθεσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Ταχίρ Ελτσί, 49 ετών, σκοτώθηκε χθες στο Ντιγιάρμπακιρ αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ταχίρ Ελτσί
Εν ψυχρώ εκτέλεση

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015, 21:04