Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του Παλαιστίνιου που σκοτώθηκε το Σάββατο από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας, ένα γεγονός για το οποίο ο νέος Ισραηλινός υπουργός Αμυνας ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι αστυνομικοί σκότωσαν τον Παλαιστίνιο διότι υποψιάσθηκαν ότι οπλοφορούσε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αλλά σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας βρέθηκε άοπλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 32χρονος Ιγιάντ Χαΐρι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Λυπούμαστε πραγματικά για το περιστατικό κατά το οποίο ο Ιγιάντ Χαΐρι πυροβολήθηκε και έχασε τη ζωή του και συμμεριζόμαστε την θλίψη της οικογένειάς του – αλλά είμαι βέβαιος ότι το θέμα θα διερευνηθεί και θα εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας Μπένι Γκαντς και πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να περιορίσει τις απώλειες, συνεχίζοντας να διατηρεί ικανό επίπεδο ασφαλείας».

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νεντανιάχου δεν μνημόνευσε στις δικές του δηλώσεις το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταση έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το Ισραήλ δηλώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει με το σχέδιο επέκτασης της κυριαρχίας του στους εβραϊκούς οικισμούς και την Κοιλάδα του Ιορδάνη στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Οι Παλαιστίνιοι, οι αραβικές χώρες, τα Ηνωμένα Εθνη και τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποδοκιμάσει τα ισραηλινά σχέδια και οι Παλαιστίνιοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, έθεσαν τέλος στην συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης