Σχέδιο για εκεχειρία στη Συρία, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, επισημαίνοντας από τη Γενεύη, ότι η «αντίστροφή μέτρηση έχει ήδη αρχίσει καθώς τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ανοίγει ο δρόμος για την ειρήνη», ταυτόχρονα με την έναρξη της Έιντ αλ Άντχα, της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας.

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις ξεπέρασαν τις 13 ώρες. Στις 12 ώρες δόθηκε παράταση στη συζήτηση κι έτσι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μοίρασε πίτσες και βότκα στους δημοσιογράφους εκφράζοντας την κατανόηση του. Αστειευόμενος, δήλωσε εξίσου «απηυδισμένος» για την καθυστέρηση για την οποία «πρέπει να κατηγορηθεί ο Τζον Κέρι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δώρο «της αμερικανικής αντιπροσωπείας» οι πίτσες, διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και εξαφανίστηκε για να επιστρέψει με δυο μπουκάλια ρώσικη βότκα στα χέρια, όπως ζήτησαν διαπιστευμένοι συμπατριώτες του.

«Πίτσα από την αμερικανική αντιπροσωπεία. Τη βότκα την προσφέρει η ρωσική αντιπροσωπεία» είπε με σοβαρό ύφος, ο Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το «ντοκουμέντο», που δημοσιοποίησε Ρώσος δημοσιογράφος στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης