Ζωντανή μετάδοση από το WCVB.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκρός από τα πυρά ενόπλου έπεσε ένας αστυνομικός μέσα στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (MIT) στις Η.Π.Α., μετέδωσε το Associated Press. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει το CNN, έχει συλληφθεί τουλάχιστον ένας ύποπτος. Η διοίκηση του πανεπιστημίου έχει απευθύνει έκκληση στους φοιτητές να παραμείνουν στα δωμάτιά τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του FBI, προχωρώντας με προσοχή προς το εσωτερικό της Πανεπιστημιούπολης και λαμβάνοντας θέσεις μάχης περιμετρικά του κτηρίου 32 (State Center) στην πόλη του Κέμπριτζ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη δύο υπόπτων στο Watertown (σ.σ.: μία μικρή πόλη που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Πανεπιστημιούπολης).

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού μετά τον φόνο του αστυνομικού στο πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Τα πυρά και οι εκρήξεις ακούγονταν από την περιοχή του Watertown, στα δυτικά του πανεπιστημίου. «Ακούστηκαν εκρήξεις, και μάλλον επρόκειτο για χειροβομβίδες», δήλωσε ένας κάτοικος. Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν εκδόσει οδηγία στους κατοίκους του Watertown για να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας. Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο ύποπτος οδηγεί κλεμμένο αυτοκίνητο στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης.

Οι Αρχές δεν έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Αστυνομικές δυνάμεις της πολιτείας της Μασαχουσέτης και του Κέμπριτζ ερευνούν από κοινού τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού εντός του MIT» τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Robert Haas.

Λίγο νωρίτερα, μήνυμα της διοίκησης του πανεπιστημίου στο Twitter ανέφερε πως «υπάρχει αναφορά για ένοπλο κοντά στο κτήριο 32».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πανεπιστημίου στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 22.48 το βράδυ της Πέμπτης, τοπική ώρα ανατολικής ακτής Η.Π.Α. (05.48 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος) πολύ κοντά στο συγκεκριμένο κτήριο, όπου στεγάζονται επί το πλείστον τεχνολογικά εργαστήρια. Το «State Center» λειτουργεί μεταξύ άλλων και ως χώρος συνάντησης των φοιτητών, καθώς περιλαμβάνει τραπεζαρία για τα καθημερινά γεύματα.


(Το κτήριο 32)

Εκπρόσωπος της ομάδας Ασφαλείας του MIT είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.

Στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου η κατάσταση χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ απευθύνθηκε έκκληση στους σπουδαστές να παραμείνουν μέσα στους χώρους διαμονής τους μέχρι νεωτέρας.

Το MIT είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον φημισμένα πανεπιστήμια και κέντρα ερευνών παγκοσμίως. Εδρεύει στην πόλη του Κέμπριτζ. Το συμβάν έρχεται λίγες ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 180 τραυματίστηκαν.
 

Διαβάστε επίσης:
Βοστώνη: Νέες φωτογραφίες πιθανών υπόπτων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 00:36

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας – Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης